close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

סינון המים חשוב לכם? כל מה שרציתם לדעת

מערכת שורשיז ניסן, תשעד17/04/2014

בתים רבים בישראל מחוברים למערכות סינון מים, מחברות שונות. מה צריך לדעת על המערכת?

תגיות:
מים אקווטיןמתוך אתר חברת אקווטין
צילום: יח"צ החברה

כיום בישראל הרבה בתים מחוברים לפילטר מים, לא משנה מאיזה חברה, ישנן המון חברות שמספקות מיכלים נאים של מיני בר שמתחברים עם צינור לברז המים של הבית ותפקידם לרוב הוא לסנן את המים, סינון המים נעשה ע"י שיטת "היפרפילטרציה" שיטת האוסמוזה ההפוכה, השיטה הזו היא השיטה הכי מומלצת לסינון מי השתיה כיוון שביכולתה לסנן מהמים חלקיקים מיותרים בגודל של יונים בודדים, בשל שיטה זו המערכת מסננת המוני חלקיקים שמסוכנים לנו לשתיה כגון: חלקיקי מתכות כבדות, מלחים מיותרים לגוף, חומרי הדברה וכימיקלים שלצערנו נמצאים במים עקב הזיהום הרב על מקורות המים שלנו שנגרם ממפעלי התעשייה

מים אקווטיןמתוך אתר חברת אקווטין
צילום: יח"צ החברה
ומהביוב, אבנית שנצטברה, ועוד. לאחר הסינון בשיטה זו, המים שעברו את תהליך הסינון הזה הופכים למים טעימים, צלולים והכי טובים לשתיה ושימוש ע"י תינוקות ילדים ומבוגרים.

איך מתבצע תהליך של אוסמוזה הפוכה
תהליך של אוסמוזה הפוכה מתבצע הודות למימברנה שהינה מעין קרום חדיר למחצה שבנוי מתאים, כמו שפועלים תאים בגוף האדם, תאים בגוף האדם מאפשרים או מונעים מעבר של חומרים שונים, במקרה של מערכת הבנויה על אוסמוזה הפוכה, אותו קרום המימברנה נותן אך ורק למים לעבור דרכו, בעצם בעזרת המימברנה מסוננים מהמים חלק די גדול אשר מכיל את החומרים המסוכנים לבריאותנו, כמו מלחים מיותרים, חלקיקי מתכות כבדות, חומרי הדברה וכו'. כך שמה שנותר מהחומרים שעברו סינון הוא ממש אחוז מזערי של כעד 10 אחוז במים שמיועדים לשתיה, חייבים שיישאר מעט מהחומרים המומסים הללו כדי למנוע את הטעם התפל שהיה נוצר אם הם לא היו קיימים בכלל. החומרים המזהמים שנתפסו בקרום, במימברנה, המערכת פולטת אותם ישר אל הביוב, וזאת נעשה ע"י מנגנון ניקוי עצמי של המימברנה. מנגנון זה שומר על מימברנה נקייה כך שלא נצברים בה כל מיני מזהמים למיניהם. תנאי יחיד לניקוי העצמי של המימברנה הוא שיהיה בבית לחץ של לפחות 2.5 אטמ' אם וקיים לחץ מים יותר נמוך, בד"כ מוסיפים משאבה למערכת.

יש השואלים, ומה לגבי החומרים המינרליים, בעיקרון, מערכת אוסמוזה הפוכה מסננת את רוב החומרים המומסים במים, כולל מינרלים, אם לא היה כך, גם החומרים המזהמים היו עוברים את מערכת הסינון דבר שאינו מומלץ בכלל, בעיקרון המינרלים שקיימים במי השתיה מלכתחילה לא מספיקים לכמות מינרלים שהגוף צריך לצרוך, וגם כך אדם ממוצע שותה כ 2 ליטר ביום, לכן את המינרלים שהאדם זקוק להם, ישיג דרך תזונה נכונה או תוספי תזונה, כך שמהמים לא נוכל לקבל את הכמויות הרצויות, אז לא צריך להיבהל שמערכת אוסמוזה הפוכה מסננת גם כמות נכבדת של מינרלים ממי השתיה שלנו.

יש גם את הדילמה לגבי בזבוז המים, הרי באמצעות מערכת אוסמוזה הפוכה נוצרים שני זרמים של מים, זרם אחד של מים נקיים שעוברים למי השתייה שלנו וזרם שני הרבה יותר גדול משמעותית שמכיל את החומרים המסוכנים שסוננו ע"י המימברנה, יוצא לביוב, כך שזה נראה באמת שעל כל ליטר מים נקיים שמתקבלים לנו לאחר הסינון, הולכים לביוב כ 3 ליטרים של מים לא מסוננים, נראה בזמוז מטורף, אך תחשבו שכאשר המערכת מופעלת וזה לא כל הזמן, מתבזבזים הרבה פחות מים מאשר כשאנו מדיחים את האסלה או מצחצחים שיניים וכו'. לרוב מומלץ להחליף את הפילטרים שמסננים את המים אחת לשנה ולדאוג לתקינות ונקיון המערכת.

הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה